KÓSTOLTUK A PARADICSOMOT!
Egyesületünk tagsága rendszeres résztvevője az immár hagyományosnak mondható Lukácsfalvi Paradicsomnapoknak. Az idén július 18.-19. én lett megtartva az V. Paradicsom Nap. A rendezvényt a Helyi Közösség Tanácsa, a Fehér tó HÁKE, a Fiatalok Egyesülete, a Falufejlesztési Egyesület, valamint a Női Egyesület szervezte, és koordinálta.
Szombaton egész napot kitöltő sportrendezvény várta a látogatókat. A 20 órára tervezett program a „Hallod - e, Rozika Te„ Eismann Mihály válogatott dalaiból a Nagybecskereki Madách Színház társulatának vendégszereplése, a hatalmas vihar következtében beállt áramszünet miatt elmaradt. Az előadást pótlandó, baráti beszélgetést folytattunk vendéglátóinkkal.
Vasárnap az időjárás kegyes volt, így minden tervezett program megrendezésre került. Ezek az alábbiak voltak:
- 9h Rendezvény megnyitása.
- 9,15h Versenyzés a legízletesebb friss főt paradicsom,
és a legnagyobb paradicsom címért.
- 12h „Paradicsomszedés kancsikával”, a kiskancsikások
részvételével.
- 13h Eredményhirdetés
A rendezvény ideje alatt a Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubja által kiállított képeket lehetett megtekinteni. Az érdeklődők benevezhettek különböző ügyességi játékokba, lengő teke, pikado, valamit lemez célbadobó versenybe. A rendezvény ideje alatt a látogatók is megkóstolhatták a különbözőfajta paradicsomokat.
Az eredményhirdetésnél a szigorú de igazságos zsűri, az egyesületünk nevében Császár Gézáné által nevezett és bemutatott legízletesebb friss paradicsoma kategóriában II. helyezést érte el.
Legízletesebb friss paradicsom:
I. hely - Damnjanović Marika - Lukácsfalva
II. hely - Sándorfalvai Városszépítő és Környezetvédő Egyesület - Sándorfalva, Magyarország
III. hely - Sziveri Ilonka – Muzslya
Ezen túlmenően a nemzetközi részvételért külön díjat is kaptunk a zsűritől. Köszönet a rendezőknek, elsősorban Balanyi Sándor Úrnak a Fehér- tó HÁKE elnökének és csapatának a fogadtatásért és, hogy lehetőségünk volt részt venni a rendezvényen.
Hangfelvétel itt!
Sipos György egyesület elnöke

   
   
   
   
   
   
   
   
főoldal