Nagybecskerek község magyar civil egyesületeinek fóruma


Lukácsfalván a Fehér tó – HÁKE szervezésében, december 27-én lett megtartva a község magyar civil egyesületeinek fóruma. A civil egyesületek képviselõi Muzslyáról, Erzsébetlakról, Nagybecskerekrõl és Lukácsfalváról voltak jelen.
A tanácskozáson a pályázatírási tapasztalatok, a Vajdasági Magyar Civil Szövetség bemutatása, valamint a városi Önkormányzattal való együttműködés - voltak a témák. A résztvevõk egyhangúan kiemelték az együttműködés fontosságát. Közös pályázatok kidolgozása sincs kizárva a közeljövõben. A résztvevõk a Vajdasági Civil Szövetség iránt több kifogást hoztak fel. Nem eléggé világos az ilyen ernyõszervezet szerepe. A városi Önkormányzat felé is kezdeményezve volt egy közös fellépés megfogalmazása. A városi Tanács 3 magyar nemzetiségű tagja is meghívást kapott a tanácskozásra. Közülük Fazekas Imre volt jelen és ez alkalommal a Fehér tó egyesület köszönõ levelet adott át neki az egész évi sikeres együttműködésnek jeléül.
A Fehér tó -HÁKE saját belsõ tartalékát felhasználva tudta megvalósítani ezt az összejövetelt; egyben évzáró ünnepséget. Külön figyelmet érdemel, hogy Lukácsfalván egy ilyen civil fórum megtartására elõször került sor. Remélhetõen 2009-ben, bõvebb összetételben, folytatás következik.

   
fõoldal